📌 Începem lista acestei săptămâni cu un un subiect ce face parte din nucleul Eropedia: poliamoria. Dacă vreți să aflați mai multe despre diferitele tipuri de relații poliamoroase, de la triade în V la cuad-uri (relații formate din patru membri), găsiți aici un link care explică pe îndelete structura acestora și cum funcționează ele în realitate.
📌 Cuplurile tinere din ziua de azi par să facă mult mai puțin sex față de generațiile anterioare. Vă lăsăm aici un articol care explorează această problemă și posibilii ei factori: tehnologizare și social media, schimbările de percepție asupra sexului și a angajamentelor într-o relație.
📌 Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre lumea sexului și experiențelor sexuale alternative sau dacă pur și simplu sunteți curioși sau vreți să ieșiți din zona de confort, vă lăsăm aici un articol care s-ar putea să vă ajute. E o declarație extrem de intimă a cuiva care a participat la un sex party cu partenerul său și unde a avut parte de o experiență emoțională neașteptată: a început să plângă.
📌 Tiktok a luat extrem de multă amploare în ultimii ani, fiind o aplicație cu un algoritm care sugerează conținut foarte specific și care ajunge să fie extrem de ușor de consumat. Și pentru că vorbim de conținut nișat, există multe ramuri ale platformei, una dintre ele numindu-se „KinkTok”. Un spațiu aparent sigur și sex-positive, care aduce la lumină importanța consimțământului și elimină stigma, dar care vine la pachet și cu multă dezinformare și informații false. Vă lăsăm aici un articol care vine cu câteva exemple asemenea și care sperăm să vă ajute să identificați mai ușor informațiile greșite.
📌 Cunoscută pentru faimosul rol în „Blue Lagoon”, Brooke Shields discută cu Drew Barrymore în cel mai recent interviu al acestora despre incestul emoțional trăit cu mama sa, trăit în perioada adolescenței și care au fost provocările întâmpinate atunci, de la nevoia de a-și susține economic părinții la abuzurile din Hollywood.
📌 Un studiu recent din Spania arată că aproape jumătate dintre cei intervievați susțin că poliamoria e o practică sustenabilă. Articolul de aici explorează atitudinea pe care o au spaniolii în legătură cu non-monogamia și ce factori ar putea contribui la această schimbare.
📌 La intersecția dintre cultură, sexualitate și dinamica din familie stau extrem de multe povești personale și întâmplări intime. Găsiți aici un articol care le explorează pe toate și prezintă un articol intitulat „Cum l-a determinat sexualitatea mea pe tatăl meu imigrant să devină un american conservator?” – o reflecție emoționantă, care pune focusul pe complexitățile identităților noastre și asupra modului în care aceasta pot provoca și schimba relațiile noastre cu cei mai apropiați.
📌 Aplicațiile de dating pot fi obositoare și pot crea extrem de multă confuzie. Am găsit un articol în care un dating coach vorbește despre cele mai comune motive din cauza cărora oamenii întâmpină dificultăți în a muta discuțiile din virtual în viața reală, de la stilul de comunicare la așteptări și disponibilitate emoțională, plus câteva sfaturi despre cum putem să trecem peste aceste provocări.
📌 Încheiem lista acestei săptămâni cu un studiu realizat de Japonia, care, deși destul de conservatoare în aceste privințe, susține că bărbații interesați de relații sexuale trăiesc mai mult decât cei care n-o fac. Găsiți aici acest studiu care oferă perspective interesante asupra posibilelor conexiuni dintre sexualitate și durata de viață.