web analytics

📌 Inteligența artificială a prins tot mai mult avânt în ultima vreme. Deși pare extrem de utilă, multă lume este în egală măsură speriată. Începem lista acestei săptămâni cu un articol care explorează potențialele implicații pe care tehnologiile avansate le au, de la relații interumane, intimitate și sexualitate, până la întrebări despre etica acestora și consecințele sociale care apar în urma unei astfel de dezvoltări.

📌 Atât timp cât nu vorbim de kink-uri, sexul nu ar trebui să fie dureros. Am găsit un articol care prezintă cele mai comune cauze ale durerii la femei în timpul sexului, incluzând atât condiții medicale sau factori psihologici, cat și posibile tratamente.

📌 „Este feminismul numai despre femei?” este un articol pe care-l găsiți aici și care ni s-a părut extrem de îndrăzneț – pune la îndoială consensul social în privința feminismului ca fiind o mișcare exclusivă sexului feminin și ne arată cum se intersectează aceasta cu probleme de natură socială și cât de complex și important este acest subiect, pentru a înțelege mai multe despre mișcare în sine și despre cum ea poate crea o societate mai corectă pentru fiecare dintre noi.

📌 „Inside today’s bananas world of sex ed” – un articol care ne ajută să înțelegem care e starea globală când vorbim despre educație sexuală în școli și expune provocările pe care le întâmpină atunci când se încearcă implementarea unei educații eficiente și incluzive în școli.

📌 Ca să fie și interactivă lista, vă lăsăm aici și un videoclip de pe TikTok de un minut în care @polyamorousblkgrl explică extrem de frumos ce înseamnă solo-poliamoria.

📌 Și pentru că vorbim despre poliamorie, vă mai lăsăm aici o sursă din care puteți să aflați câteva chestii noi: ce este o triadă de tip V, care sunt tipurile de relații poli unde o persoană are 2 parteneri care nu sunt implicați romantic unul cu celălalt și care sunt beneficiile și provocările unei astfel de relații.

📌 Când suntem la început de relație, capul ne poate sta în multe părți, însă e important să ne punem prioritățile în ordine. Una dintre ele, și cea mai importantă, ni se pare nouă, este sănătatea sexuală. Vă lăsăm aici un articol care ne sugerează metode de abordare a testării de infecții cu transmitere sexuală atunci când avem un partener nou și suntem la început de drum.

📌 Anticoncepționalele și drive-ul sexual: ce impact au asupra corpului, cum ne afectează libidoul, care sunt efectele pozitive și negative ale acestora și de ce multă lume e reticentă în privința lor, le găsiți pe toate în acest articol.

📌 Încheiem lista acestei săptămâni cu un video educațional: în Portugalia s-a descoperit scheletul unui copil care datează de acum 29.000 de ani și care întărește teoria cum că oamenii moderni și neanderthalii ar fi făcut copii unii cu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *