📌 Începem lista acestei săptămâni cu un articol în ton cu ultimul episod al podcastului nostru, care explică extrem de ușor de înțeles ce este gonoreea, care sunt simptomele acesteia și cum ne putem trata atunci când intrăm în contact cu ea.
📌 Vă lăsăm aici un articol care cuprinde o listă de cărți queer, coming-of-age, pe care le puteți citi dacă doriți atât cărți inspirate din realitate, cât și ficțiune.
📌 O imagine pe care ni se pare că nu apucăm să o vedem prea des în media este cea a persoanelor queer, bătrâne. Din cauza discriminării și a urei față de aceștia, vedem mult prea puțini îmbătrânind împreună, cu păr alb și riduri de la vreme. Tiu Makkonen, un regizor și scriitor din Helsinki, a dat un interviu discută despre filmul-documentar pe care l-a lansat recent, „Queer Devotion”, care explorează viețile și experiențele persoanelor LGBTQIA+ în vârstă din Finlanda.
📌 Tinder face, în sfârșit, pași înainte. Acum avem opțiunea de a ne selecta tipul de relație de care suntem interesați, cât și pronumele preferate.
📌 Relațiile la început de drum aduc, rareori, certitudine sau siguranță. Am găsit aici un articol care vorbește atât despre importanța alegerii unei relații potrivite și cum aceasta ne poate influența extrem de mult dinamica, cât și despre cum să identificăm șabloane toxice și și de ce este esențial să învățăm să ne rupem de ele.
📌 În asentimentul articolului de mai sus, este important și să identificăm eventualele probleme dintr-o relație și să putem observa din timp anumite semne de avertizare care pot indica faptul că o relație poate să nu fie sănătoasă sau sustenabilă pe termen lung. De la probleme de comunicare și încredere, la indicii legate de trăsături de personalitate și modele comportamentale, le găsiți pe toate în acest articol.
📌 Aici găsiți un articol scris de Ashley Madison, coach pentru relații, care explică pe înțelesul tuturor ce înseamnă, pe larg, non-monogamia în variile ei forme și de ce aleg oamenii să se avânte în relații deschise.
📌 Există numeroase studii care ne arată cum ne influențează anticoncepționalele corpul. Găsiți aici un articol care explică relația dintre anticoncepționale și libidoul sexual și cum putem gestiona eventualele efecte secundare, prezentând păreri ale unor experți medicali.